VrijwilligersHuis Borsele gaat verder als Welzijnshuis Borsele

VrijwilligersHuis Borsele gaat vanaf maandag 17 juni verder onder de naam Welzijnshuis Borsele. De vorige naam dekte vijfentwintig jaar geleden perfect de lading van het werk dat we toen deden. Maar ons werk is meegegroeid met de tijd. Met onze nieuwe naam maken we gelijk duidelijk waar we voor staan en wat we onze inwoners te bieden hebben.

Begin januari vroegen we onze vrijwilligers, mantelzorgers en andere nauwe contacten om mee te denken over een nieuwe naam voor het VrijwilligersHuis. En dat deden ze! We kregen meer dan vijftig inzendingen. De naam ‘welzijn’ kwam vaak terug, net als de naam ‘welzijnshuis’. En die naam dekt precies de lading van ons werk. We werken samen aan het welzijn van alle Borselse inwoners. In een informele, toegankelijke en huiselijke sfeer. Vanaf 17 juni heten wij ‘Welzijnshuis Borsele’. Op die dag gaat ook onze nieuwe website live.

Prijsvraag

Tien deelnemers aan de prijsvraag noemden de naam ‘Welzijnshuis’. Onder deze tien mensen hebben we de bon van 100 euro verloot. De winnaar is Liliane Schoone geworden. Gefeliciteerd! Haar toelichting bij deze naam is: “Het Welzijnshuis lijkt me een passende naam. In de brief zeggen jullie het zelf al: we werken samen aan het welzijn van alle inwoners in Borsele. Daarvoor moet je dus in Het Welzijnshuis zijn!”

Waarom een naamswijziging?

De naam VrijwilligersHuis is ruim vijfentwintig jaar geleden gekozen. Verschillende Borselse stichtingen die werkten met en voor vrijwilligers gingen op in een nieuwe, gemeentelijke welzijnsorganisatie. De naam VrijwilligersHuis dekte perfect de lading van het werk: wij werkten met en voor vrijwilligers in de gemeente Borsele. 

Wethouder Marga van de Plasse legt uit waarom een naamswijziging gewenst is. “Natuurlijk werken we nog steeds met en voor vrijwilligers. Bijvoorbeeld bij de warme maaltijdvoorziening, de printshop, de vrijwillige thuisadministratie en de organisatie van activiteiten. En dat doen we graag. We zijn trots op al onze vrijwilligers! Maar de naam VrijwilligersHuis dekt de lading niet meer volledig. Want we houden ons daarnaast bezig met mantelzorgondersteuning en het helpen van statushouders en mensen met een laag inkomen. We hebben vijf welzijnswerkers die in ieder dorp actief zijn. We ondersteunen Lief- & Leedstraten waar bewoners eenzaamheid tegengaan. Maar we organiseren ook inloopspreekuren waar we mensen helpen om toeslagen en regelingen aan te vragen. En dat is nog maar een greep uit ons takenpakket. Kortom, in het Welzijnshuis werken we samen aan het welzijn van alle inwoners!”